Bolesti tetiva i ligamenta kod konja

Osnovne mere u slučajevima akutne bolesti tetiva uključuju hlađenje zahvaćenog područja tekućom vodom ili ledom.

Posle tri dana preporučuje se izmena hladnih i toplih obloga, a kasnije (posle oko sedam do deset dana) održavati ekstremitet održao. Antioksidanti su idealna podrška za lečenje bolesti tetiva. Još jedan veoma koristan dodatak je selen, koji treba primenjivati u kombinaciji sa vitaminom E. Drugi pogodan antioksidant je rutin ili bilo koji drugi bioflavonoid i vitamin C. Još jedna korisna supstanca je sulfatna- amino kiselina (idealno metiotin), lizina, biotina. , vitamina C, bakra i vitamina B grupe.

Unos kvalitetnih proteina treba da bude naglašen, jer protein sadrži sve esencijalne amino kiseline.

Sa ove tačke gledišta, idealna supstanca je predstavljena kolagenskim peptidima, jer sama tetiva se sastoji uglavnom od kolagena i unos kolagenskih peptida olakšava i ubrzava regeneraciju oštećenih tkiva tetive. Dodaci prehrani koji sadrže gvožđe se ne preporučuju. Prekomerno gvožđe može negativno da utiče na upotrebu drugih minerala u telu i usporava zarastanje lezija tetive.

Gelapony Fast ®
Gelapony Fast ®
Specijalizovani dodatak ishrani sa Bosvellin®-om, kolagenskim peptidima, vitaminom E i selenom se koristi za akutnu primenu u slučaju povreda i udara sistema za kretanje konja. Aktivni agensi pozitivno utiču na inflamatorne procese u tkivu zglobova, tetiva i ligamenta, povećavaju pokretljivost zglobova i smanjuju bol u zglobovima, kako statički tako i dinamički.
Preporučuje za:
  • Probleme akutne pokretljivosti, hramanje, povrede, kontuzije.
  • Lečenje zglobova, mišića, tetiva i ligamenata pre i posle povećanog stresa.
  • Ublažavanje ukočenosti pre početka kretanja kod starijih konja.
  • Povećanje elastičnost pokreta.
Gelapony Chondro ®
Gelapony Chondro ®
Kombinovani dodatak ishrani sa kolagenom CHP i glikozaminoglikanima se koristi za intenzivnu regeneraciju zglobne hrskavice konja. Kombinacija kolagenskih peptida i glikozaminoglikana preporučuje se za intenzivnu ishranu i regeneraciju zglobne hrskavice nakon ekstremnog stresa ili u slučaju problema sa kretanjem konja.
Preporučuje za:
  • Poboljšanu pokretljivost i smanjenje bolova u zglobovima.
  • Intenzivnu regeneraciju zglobne hrskavice.
  • Poboljšanje svojstava zglobne hrskavice i povećano podmazivanje zglobova.
  • Regeneraciju nakon ekstremnog sportskog stresa.
Kolačiće (Cookies) koristimo kako bi sajt bio funkcionalan. Korišćenjem našeg sajta, slažete se sa "Uslovima korišćenja" i "Politikom privatnosti" .